Paardenspektakel Beekbergen kandidaat voor het wereldkampioenschap tweespannen

Elke twee jaar is er een wereldkampioenschap voor tweespannen. Komend jaar wordt het WK in het Franse Le Pin au Haras verreden.
De laatste keer dat het WK in Nederland plaatsvond was in 2021 in het Limburgse Kronenberg. De organisatie van het Paardenspektakel heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK tweespannen in 2025.

Naast vierspannen kent Beekbergen altijd een groot deelnemersveld bij de tweespannen. Dat is niet voor niets, want gastvrouw en organisator Mieke van Tergouw is oud-wereldkampioene tweespannen en was jarenlang een vaste waarde in het Nederlands team. Nu zij zelf niet meer actief is in de wedstrijdsport vindt ze de tijd rijp om een wereldkampioenschap in haar favoriete discipline te organiseren. “Ieder jaar weer vragen mensen aan mij of wij hier niet eens een wereldkampioenschap kunnen organiseren. Het is dus tijd dat we het gaan doen”, zegt ze. Van Tergouw is tegenwoordig actief als trainer en weet als geen ander wat er nodig is om een wedstrijd van topniveau neer te zetten. 

Nederland is een toonaangevend land in de mensport en het is dus een goed idee om het WK over twee jaar weer in Nederland te houden. Naar verwachting maakt de internationale paardensportbond FEI in juni bekend of de kandidatuur van Beekbergen wordt gehonoreerd. De enige concurrent is het Hongaarse Budapest.

CAI Beekbergen 2022 foto: Martin Holle