Publiek geniet in grote getale van de marathon.

Een enorme hoeveelheid menliefhebbers, dagjesmensen en toeristen kwamen vandaag naar het Paardenspektakel om de marathon te bekijken. Ze kregen prachtige sport te zien. De sfeer was geweldig en onder aanmoediging van de speaker deed het publiek de wave bij het langsrijden van de Nederlandse en Belgische favorieten.

Ewoud Boom won bij de tweespannen de marathon. Dressuurwinnaar Martin Hölle werd derde, maar staat in het klassement nog fier aan de leiding. Bij de vierspannen deed Bram Chardon er een schepje bovenop. Hij vergrootte zijn voorsprong door ook de marathon te winnen en leidt het klassement met iets minder dan 128 strafpunten. Koos de Ronde was gebrand op de marathonwinst, maar moest genoegen nemen met plek 2. In twee hindernissen tikte hij er een balletje af. Zijn mooie marathonresultaat heeft hem in het klassement doen stijgen naar plaats 2. Het verschil met Bram Chardon is groot, want Koos de Ronde staat op 141,74 strafpunten.

Bij de Paramenners won Aad van Marwijk de marathon. Dressuurwinnares Ingmar Veneman was tweede en leidt het klassement.

Na de marathon verzamelde het publiek zich op het hoofdterrein om naar een mooie show van tuigpaarden en tuigpaardveulens te kijken.