Geen Beekbergen 2024 – Vizier op WK tweespannen 2025

De organisatie van het Paardenspektakel in Beekbergen – hét grootste mensportevenement van Nederland – heeft deze week besloten in 2024 de wedstrijd niet door te laten gaan. Motor achter het topevenement en organisatrice van CAI(O) Beekbergen, Mieke van Tergouw heeft deze beslissing samen met het bestuur genomen met pijn in het hart: ‘Vier maanden voor de start een wedstrijd annuleren, is verre van optimaal voor de sport maar we voelen allemaal dat dit de enige juiste beslissing is met het oog op het WK Tweespannen in 2025.

Het Paardenspektakel Beekbergen gaat dit jaar niet door om een tweetal redenen. Als eerste en belangrijkste reden  willen we de terreinen optimaal voor het WK 2025. Je ziet dat de terreinen nog steeds herstellende zijn van de natte editie in 2023 en willen volgend jaar met het WK in het vooruitzicht niet weer in deze positie zitten. Ten tweede is het dit jaar financieel niet haalbaar. Met de datum midden in de vakantieperiode zien we dat veel sponsoren op vakantie zijn en derhalve aangeven het evenement niet te kunnen of willen ondersteunen omdat ook hun gasten op vakantie zijn en het business-to-business aspect onvoldoende benut kan worden. Met annulering van 2024 hebben we sterkere propositie voor 2025 zowel met oog op het terrein als op financieel vlak.’

Door deze beslissing is er toch enigszins een last van de schouders van Van Tergouw gevallen en haar organisatie. ‘Wij realiseren ons dat onze beslissing met name de paardensporters hard raakt, maar we willen het beste men­sportevenement in Nederland blijven en daarom hebben we deze beslissing genomen. Ons vizier staat volledig op het WK tweespannen in 2025 en de jaren erna. Zo zijn wij bezig om dit jaar een all weather bodem te plaatsen voor het WK om net als andere evenementenlocaties minder afhankelijk te zijn van het weer.’

Ook na 2025 wil Paardenspektakel blijven organiseren. Zoals Mieke aangeeft: ‘de wedstrijd hoort bij ons bedrijf Riant Equestrian Centre. Vanaf 2026 zal Paardenspektakel Beekbergen terugkeren op de internationale kalender eind augustus/ begin september.’

Data 2025:

  • WK Tweespannen 2025: 20 – 24 augustus 2025
  • CAIO Vierspannen 2025:   27 – 31 augustus 2025