Bram Chardon opnieuw Nederlands kampioen

Bram Chardon prolongeerde zijn nationale titel bij de vierspannen. “Het was geen foutloos weekend. In de dressuur had mijn rechter voorpaard wat spanning en dat heeft me punten gekost. In de marathon had ik teveel ballen en had mijn rechter achterpaard wat moeite met de omstandigheden. Ik had het vertrouwen dat ik in de vaardigheid foutloos kon rijden en dan is het mooi dat Glenn (Geerts BEL, red.) de druk flink opvoert.” Chardon reed inderdaad een foutloze vaardigheid pakte daarmee ook een tweede plaats in het internationale klassement. Dat werd overtuigend gewonnen door regerend wereldkampioen Boyd Exell. Hij was niet alleen foutloos in de vaardigheid, maar ook superieur in dressuur en marathon.

De foutloze vaardigheidsproef van Glenn Geerts bracht het Belgisch team de overwinning in de landenwedstrijd. Daarin werd Nederland tweede. De strijd tussen de 5 deelnemende naties was enorm spannend. Australië was oppermachtig in de dressuur, Frankrijk het sterkst in de marathon en België sloeg na een sterke marathon toe in de vaardigheid.

Bekijk hier de uitslagen

CAI Beekbergen 2023. Foto: Bram Chardon
CAI Beekbergen 2023. Foto: Boyd Exell