Australisch vierspanteam op kop na dressuur

De zon brak na de rubrieken voor Paramenners en VIP’s lekker door. De vierspannen reden onder prachtige weersomstandigheden hun dressuurproef. Het mooie weer bracht veel publiek op de been. Aan het einde van de middag kwamen de ‘grote namen’ aan start en de tribunes zaten vol met liefhebbers die de verrichtingen op de voet volgden.

Tor van den Berge reed een mooie proef en zette de toon voor het Australische team met 44,85. Geruime tijd bleef hij op kop, maar Bram Chardon scoorde voor Nederland een prachtige 43,98. Daarna werden de score nog verder verbeterd. Als eerste door Mareike Harm voor Duitsland. Zij reed een prachtige harmonieuze proef met veel ontspanning en lossigheid bij de paarden. Toch passeerde Boyd Exell haar met zijn ‘B-span’. Hij gebruikt Beekbergen om minder ervaren paarden verder op te leiden. Zijn proef was sterk gereden, met iets minder foutjes dan de Duitse. Met 36,99 bracht hij zichzelf en het Australische team aan de leiding.

Met topscores van Anna Sandmann en Mareike Harm pakte Duitsland plaats 2. Het Nederlandse team bestaat uit Bram Chardon, Mark Weusthof en Koos de Ronde en staat nu derde.

Morgen kan alles veranderen, want dan is het de dag van de marathon met 7 selectieve hindernissen. Om 9.00 gaat de eerste deelnemer uit de VIP-klasse van start in de warm-up. Het belooft een spectaculaire dag te worden, die wordt afgesloten met een show van de Veluwe Hunt.

Klik hier voor de foto’s

Klik hier voor de uitslagen