Tuigpaardenwedstrijd Bertus van Tergouw bokaal op de slotdag

De slotdag van het Paardenspektakel in Beekbergen wordt traditiegetrouw omlijst door tuigpaarden. Voor het eerst zal het een wedstrijd zijn om de Bertus van Tergouw bokaal. Zondag 30 juli betreden rond 13.15 uur de allerbeste tuigpaarden van Nederland de hoofdpiste om de strijd aan te binden om deze prestigieuze prijs.

René van der Kuil verzorgt het deskundige commentaar en zal de paarden en rijders aan het publiek voorstellen. De top van de Nederlandse tuigpaardensport rijdt mee en de deelnemers zullen hun beste beentje voorzetten. Daarom is de jurering van deze wedstrijd door twee wereldkampioenen: Boyd Exell en Martin Hölle. Zij zullen samen met Bertus van Tergouw bepalen wie de trofee wint. De Hongaar Martin Hölle is meervoudig wereldkampioen bij de tweespannen en rijdt graag met tuigpaarden. De Australiër Boyd Exell heeft ook een voorliefde voor het tuigpaard en rijdt in de wedstrijden met zwarte tuigpaarden. Exell woont in Nederland en is sinds 2010 onafgebroken de wereldkampioen vierspan paarden.

Wisselprijs

Bertus van Tergouw is niet alleen de grondlegger van het Paardenspektakel, maar ook een paardenman in hart en nieren en liefhebber van de tuigpaardensport en het Nederlandse tuigpaard. In zijn jonge jaren was hij ook actief als tuigpaardrijder. Voortaan zal er op iedere editie van het Paardenspektakel een wedstrijd om deze prijs zijn.

Spektakel

Gezien het sterke deelnemersveld zullen tuigpaardliefhebbers deze wedstrijd niet willen missen. Maar ook voor het overige publiek zal het een fantastisch schouwspel zijn om de top van de tuigpaardensport door de baan te zien gaan. Het wordt weer klappen en stampen en veel show. Genieten dus van het Nederlandse tuigpaard!

De deelnemers

Op de startlijst prijken de volgende namen:

  • Jan Jordans met King (v. Fantijn) – eigenaar J. Jordans
  • Davy Jordans met Haarman(v. Manno) – eigenaar J. Jordans
  • Harry van Middelaar met Lanto HBC (v. Delviro) – eigenaar HBC stal
  • Lambertus Huckriede met Renvyle Imondro (v. Cizandro) – eigenaar F. Fritspatrick
  • Kevin Huckriede met Kentucky (v. Fantijn) – eigenaar Kevin Huckriede
  • Nico Calis met Emaire (v. Manno) – eigenaar J. Kramer
  • Annemiek Calis met Jara (v. Cizandro) – eigenaar J. Kramer
  • Derk Jan Mekkes met Montréal HBC (v. Idol) – eigenaar HBC stal
  • Hanneke Mekkes met Roelofsen Horse trucks Jefferson (v. Eebert) – eigenaar Stal Mekkes