Voorproefje op het Paardenspektakel

In voorbereiding op het Paardenspektakel dat van 27 tot en met 30 juli in Beekbergen losbarst, waren er de afgelopen periode verschillende ‘opwarm-events’.

Op 13 juni bezochten de kinderen van kinderopvang Koos Riant Equestrian Centre om kennis te maken met de mensport en het Paardenspektakel. Bewegen en gezondheid waren de thema’s van deze sportieve dag. Na ontvangst met ranja en fruit renden de kinderen zich warm in de hindernissen waar op 29 juli de paarden doorheen vliegen. Ze kregen een uitleg over de menwedstrijden en maakten zo kennis met de mensport.

Koetsenrit

Vervolgens waren op 28 juni en 11 juli een groep mensen die een opleiding volgt op de Parc Spelderholt Academie te gast om kennis te maken met de mensport. Na ontvangst met koffie en thee op Riant Equestrian Centre werden de bezoekers getrakteerd op een koetsenrit. Vanuit de paardentram verkenden zij de mooie omgeving van Beekbergen. Het was genieten geblazen van het hoefgetrappel en het rijden in deze speciale koets voor groepen. Een rondleiding door de stallen vormde de afsluiting van een geslaagd uitstapje.

Zo waren ook deze dagen een mooi voorproefje op het Paardenspektakel.