Jeugd loopt zich warm voor het Paardenspektakel

Vooruitlopend op het Paardenspektakel werd op 31 mei door de schoolkinderen en de lokale atletiekclub alvast warmgelopen.

De leerlingen van O.B.S. Oosterhuizen waren te gast bij Paardensportcentrum Riant in Beekbergen en liepen zich letterlijk warm. Gezond eten én kennismaken met de mensport stonden op het programma.

Daarom werd er begonnen met een verantwoorde lunch, waarna een rondleiding op Riant volgde. Daarna was het tijd om zelf te sporten: koetstrekken en een run door de hindernissen. Met deze loop van ongeveer anderhalve kilometer konden de kinderen beleven hoe het mennen werkt en ervaring opdoen in de hindernissen. Als eind juli de internationale deelnemers door de hindernissen snellen, kunnen zij zeggen dat ze er ook doorheen zijn gerend. Bovendien hebben de kinderen met dit voorproefje kunnen genieten van de prachtige bosrijke omgeving van Beekbergen.