Met vier dagen mensport van de bovenste plank en ideale omstandigheden is het CAI Beekbergen vorige week zondag afgesloten. De internationale wedstrijd begon donderdag 3 augustus met de dressuur. Ondanks de vele regenval in de voorafgaande nacht lag de graspiste er perfect bij. Dat bleef ook de dagen erna zo. Er kwam al behoorlijk wat publiek af op de eerste dagen van de wedstrijd. En die publieke belangstelling bereikte haar top op zaterdag tijdens de marathon. Maar ook op zondag zaten de tribunes volgepakt. ‘En dat ondanks dat onze wedstrijd samenviel met het NK enkelspan in Wierden’, constateert organisatrice Mieke van Tergouw tevreden.

Breed programma

De organisatie schat dat een kleine 20.000 bezoekers de weg naar Beekbergen wisten te vinden. Daaronder waren ook veel toeristen. Het deelnemersveld bestond uit meer dan 100 internationale topmenners die zeer te spreken waren over de wedstrijd. ‘We kijken echt terug op een succesvolle wedstrijd,’ zegt Mieke van Tergouw. ‘Voor mij als menner en trainer is het fijn om te horen dat de deelnemers enthousiast waren en dat geeft de spirit om nu elk jaar een wedstrijd van dit kaliber neer te zetten.’ CAI Beekbergen stond altijd om het jaar op de wedstrijdkalender, maar de organisatie gaat voor continuïteit. ‘We zijn dit jaar begonnen met een compleet nieuw team’, vertelt Van Tergouw. ‘Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar we zijn er in geslaagd een breed evenement neer te zetten, met voor elk wat wils.’ Hiermee doelt ze op de vele nevenactiviteiten zoals ponylessen voor de kids en een Charity Dinner voor ‘Free a girl’. Elke avond waren er voor deelnemers en publiek gezellige feestavonden en op zaterdagavond een barbeque waaraan meer dan 500 mensen meededen.

Volgend jaar weer

‘We hebben er ook als organisatie veel plezier aan beleefd en ik ben blij om te horen dat rijders, supporters en alle bezoekers het naar hun zin hebben gehad’, besluit Van Tergouw. ‘Dat maakt ons alleen maar enthousiaster om door te gaan.’

Foto: Arthur Batenburg